Siirry pääsisältöön

Viime viikko

Huhhuh, onneksi se on ohi. Lähdimmme viime viikolla risteilylle Ruotsiin. Olimme odottaneet tätä kyseistä reissua jo useamman viikon, sillä tiesimme että pääsisimme vihdoin viettämään laatuaikaa kahdestaan ja nauttimaan kiireettömästi vapaapäivistä. Mä oon tehnyt aika hurjia työpäiviä viime aikoina. Olen saattanut lähteä töihin kuuden aikaan ja tulla puoli kymmeneltä illalla takaisin. On ollut pakko ottaa ylimääräisiä keikkavuroja jotta olen saanut kustannettua autokoulua ja muita suurempia menoja. Riku sitten vuorostaan tekee koko kesän yövuoroja, joten yhteinen aika on ollut kortilla. Tähän lisäksi Rikulla on pelejä sekä treenejä pari kertaa viikossa. Olemme saattaneet moikata mennen tullen kotiovella tai sitten emme ole nähneet ollenkaan muutamaan päivään.


Risteilylle päästessämme ensitöiksi suuntasimme hyttiin, joka oli... Noh, pieni. Koko hytti haisi aivan viemäriltä ja tällä hajuaistilla kokemus oli kamala. :D Riku sitten aloitti tämän minilomansa suihkuttamalla vettä viemäriin jotta hytissä ylipäätään pystyi edes olemaan. Olimme varanneet kahdeksalta alkavan illalliskattauksen johon suuntasimme hyvissä ajoin. Saimme ikkunapaikan johon jätimme varaus lappumme ja sen jälkeen lähdimme hakemaan ruokia. Takaisin tullessa huomasimme että paikkamme oli viety, ja pääsimme istumaan tiiviisti kahden noin 70-vuotiaan mummelin viereen. Ilmapiiri muutenkin oli jokseenkin jäätävä, eikä tämä syömiskokemus nyt muutenkaan ollut ihan sellainen mitä kuvittelin. No mutta ei se mitään.
Ruokailun jälkeen kello oli puoli kymmenen. Kävimme taxfreessä ostamassa herkkuja hyttiin ja seilasimme pitkin laivaa jonkin aikaa kunnes menimme nukkumaan. Ikävänä yllätyksenä aallokko oli suht kova koko yön, ja minä en nukkunut silmäystäkään koko yönä. Päädyimme nukkumaan eri sänkyihin sillä yhden ihmisen alapunkka kävi nopeasti hyvin ahtaaksi. Aamun koittaessa päänsärky ja krapulainen olo matkassa lähdimme Tukholmaan. Siellä oli tarkoitus shoppailla ja käydä syömässä jossain kivassa hienommassa paikassa. Laivasta ulos astuttuamme alkoin aivan jäätävä rankkasade, ja lopulta juoksimme pitkin poikin sadetta karkuun. Lopulta pääsimme metroasemalle josta menimme Drottninggatanille. Harmi vaan kun emme bonganneet mitään ostoskeskusta, vaan hyppelehdimme kaupasta toiseen aina kun sade yhtään hellitti, ja lopulta päädyimme syömään mäkkäriin. Ei nyt mennyt ihan niinkun piti. Kahden maissa lähdimme takaisin laivaan rättiväsyneinä, ja olimme päättäneet mennä yläkannelle katsomaan elokuvan beauty and the beast. Ihan hauska kokemus laivalla istua auditoriossa leffaa katsellen. Siellä salissa tunsin ensimmäistä kertaa mahassa potkuja, ja rupes ihan naurattamaan kun ihmiset puhuu miten ihanalta hivelyltä ne ensimmäiset liikkeet tuntuukaan. Mä luulen että mun mahassa asuu joku karate kid, sillä ne potkut oli ihan jäätävän kovia, ja myös Riku pystyi ne tuntemaan kädellään mahan läpi. Taisi pikkunenkin tykätä lasten leffasta. Elokuvan jälkeen istuimme eräässä ravintolassa, kävimme taxfreessä ja menimme aikaisin nukkumaan sillä olo oli aivan karsea unettoman yön ja päänsäryn takia.


Tuona yönä minä nukuin ehkä kolme tuntia ja Riku tuskin sitäkään. Tärinä ja aallokko oli aivan kamala myös takas tulo matkalla että voi morjens.. Kotiin päästyämme itse olin niin yliväsynyt etten saanut nukuttua, ja tämä toinen sitten vetäisi kolmen tunnin päikkärit ja nukahti varmaan kahdessa sekunnissa. Minä osallistuin vielä autokoulun virtuaalitunnille joka kesti kaksi tuntia, ja päähäni ei kyllä jäänyt yhtään mitään. Pakko sanoa että harvinaisen rentouttava loma oli takana. Ennemminkin tuo tuntui rankalta duunireissulta. Mutta aina ei voi voittaa. Torstaina pääsin heti työnteon makuun ja teinkin taas kaksi työvuoroa peräkkäin vaihtaen välissä paikkaa. Työtunteja tältä päivältä kertyi 14. Olipahan aika voittaja olo kotiin päästessä. Perjantaina aamusta olin lääkärissä hakemassa todistusta terveydentilastani autokoulua varten, tämän jälkeen lähdin kouluun laskemaan lääkelaskuja ja sen jälkeen iltavuoroon. Lauantaina olin aamuvuorossa ja sunnuntaina töissä 7-21. Nyt ei voi muutakun hengähtää ja nauttia parista vapaapäivästä. Siis pakko olla tekemättä yhtään mitään muuta kuin käydä ehkä salilla ja huoltamassa ripset.


<3:Julia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parasta raskaudessa

Aiemmin kirjoitin postauksen "raskaana nainen on kauneimmillaan" joka oli kirjoitettu tarkoituksella hieman sarkastisesti. Tekstin pääset lukemaan täältä
Nyt kuitenkin ajattelin rehellisesti kertoa mikä ihan oikeasti on parasta raskaana olemisessa ilman minkäänlaista itseiroiniaa..


Yleinen elämänlaadun parantuminen:
Kyllä! Ei alkoholia, ei tupakkaa, ei krapuloita taikka turhaa rahanmenoa. Yksi parhaista puolista on viettää viikonloput salilla treenaillessa, minigolffaamassa, rannalla, kotona hyvää ruokaa kokkaillen yms. Kyllä nuo ylläolevat on toteutunut ilman raskauttakin, mutta yleisestiottaen päiviä ei mene hukkaan krapulaväsymyksen takia, eikä rahaakaan mene yhtään niin paljoa kun jos kävisi viihteellä ja siihen päälle polttaisi tupakkaa. Yleinen energiataso on säilynyt hyvänä ja elämä vaan tuntuu jotenkin kivalta.


Se aika kuukaudesta:
Niin mikä? Ei iänikuisia saakelin menkkoja ja miettimistä koska alkaa ja missä alkaa. Reissuunkin oli niin mukavaa lähteä joutumatta mietti…

Raskausjuttuja

Heloou,

Totesin tuossa taannoin etten ole juurikaan jakanut raskausjuttuja täällä blogissa, joten nyt ajattelin tehdä aiheesta ihan oman postauksen. Olen elämäni suurimman muutoksen ja ihmeellisimmän asian edessä, joten miksi asiasta pitäisi olla hissukseen sen enempää. Ehkä asiaa en sen koommin ole täällä jauhanut, sillä muistan itse lopettaneeni joidenkin blogien lukemisen ihan vain siksi etten ole ollut niin kiinnostunut raskaus taikka vauvajutuista. Toki kun elämä muuttuu, niin myöskin oma ajatusmaailma sekä kiinnostuksenkohteet sen mukana. Huomaan usein löytäväni itseni lukemasta facebookin marraskuiset yhteisöstä kanssasisarien voinneista sekä vauva aiheista ties mistä saiteilta. Aiemmin en ikinä olisi kuvitellut miten ihmeellistä aikaa raskaus on, enkä sen enempää osannut aihetta ajatella.
Näin sen taas huomaa kun asia tuleekin itselleni ajankohtaiseksi. Jos läheiseni on tullut raskaaksi, en ole aikaisemmin osannut muuta kuin onnitella. Ei ole ollut hajuakaan edes mitä kysyä! N…

Raskaus

Päätin eilen somessa julkistaa tämän omaa päätä paljon pyörittäneen asian, nimittäin sen että meille on tulossa vauva. Tämä on yksi niistä syistä jonka vuoksi hiljasuus on vanginnut blogissa. Tuntui luonnolliselta ettei asiaa heti huudeltaisi joka paikassa ja halusimme varmistua että pikkuisella on kaikki hyvin ennen kuin asia tuodaan julki. Viikkoja tällä hetkellä mittarissa on 17+1, ja kummallista raskaus kieltä puhuttaessa olen siis viikolla 18. Kävimme ensimmäisessä ultrassa viikolla 14, ja siellä se tyyppi kovaa vauhtia jumppas niin että ihan rupes naurattamaan. Rikuhan siihen tietysti viisaana miehenä totes että: "Ihan kun äitinsäkin, ei nuku ja aina jumppaamassa". Kätilö varmaan mietti päässään että taas tulee  näitä yli-innokkaiden tulevien faijojen koottuja kommentteja. Ainakin ilme oli just sen näköinen.


Alkuraskaudessa kärsin ikävistä mahakivuista, jonka vuoksi tuli lääkärin vastaanotolla juostua yhden sun toisenkin kerran. Mitään järkevää selitystä ei tälle asia…